Zand in het hoofd

Een beeldende voorstelling die ingaat op een highschool-shooting in de VS. We volgen de schutter en onderzoeken hoe ze zover is gekomen, welke waanzinnen zijn in haar hoofd? En wat zal haar straf zijn? Of moet ze beloond worden?

Zand in het Hoofd.

Doffe klanken.
Lijven die ter aarde stortten.
Bloed over broodtrommeltjes.
Wie is er eerlijk?
Is er wel een waarheid?

Gespeeld door de vierendertigkoppige theatergroep Menander, theatergroep van het Stedelijk Gymnasium Arnhem. Onder leiding van Jimmy Deegens.

Entree: 8 euro
Te zien:
5 juli om 20.00
7 juli om 14.30
7 juli om 20.00
in Stadstheater Arnhem

Regisseur over Zand in het hoofd:
De voorstelling van dit jaar is pijnlijk actueel en relevant. Namelijk de highschool shootings in de VS. We waren het unaniem over eens om dit in onze voorstelling te belichten, want het is een probleem dat groeit. Ik vind het zelf ontzettend boeiend hoe ik (en meer, ik zie het veel om me heen) steeds de realiteit uit het oog verlies. Hoe ik vaak mezelf afsluit en mijn eigen wereld bouw met alles wat fijn en bijzonder is, totdat ik weer een realiteit check krijg als ik door de Aldi loop en ik een bekende tegenkom. Ook als ik de series (GoT, TWD, etc.) zie en de games (Witcher, Fall Out) speel; iedereen zijn kop wordt doorspiesd, eraf getrokken of doorboord met kogels. Allemaal machtig grappig en spannend, en als jij eraan gaat, load je weer jouw laatste save en dan sta je er weer. Maar de dood in de realiteit is een andere dood in de series en games, ik zou graag willen onderzoeken hoe deze grens is vervaagd. En nu heb ik het over de dood, maar eigenlijk heb ik het ook over die hele realiteit versus de droomwereld.
Verwacht een absurde en beeldende voorstelling. Die zal schuren tegen onze huidige vloeibare samenleving en laat je verleiden door de waanzin.

Regisseur
Jimmy Deegens


posterzandihh