Stel de verandering voor

Stel de Verandering voor. De naam zegt het al, dit stuk gaat over verandering, revolutie. Stel het je eens voor, een revolutie. Maar ook: stel het voor, een revolutie! Het stuk speelt zich af op een dak, waar een kunstexpositie gehouden wordt. Daar grijpen een paar mensen hun kans en beginnen een revolutie.

Regisseur Jimmy Deegens over Stel de Verandering voor:
Stel de Verandering voor gaat over een revolutiebeweging, de scenes zouden morgen in het echt kunnen plaatsvinden, of overmorgen, volgende week. Ik ga in op de onrust die onder onze samenleving momenteel leeft, er is constant behoefte aan verandering. En naast dat er 17 miljoen bondcoaches zijn in dit land, zijn er ook nog eens hetzelfde aantal minister-presidenten. Heel erg benieuwd hoe dit allemaal gaat passen in dat torentje.
Maar goed. We willen allemaal dat het anders gaat; het vluchtelingenbeleid, de zorg, het cultuurbeleid, het onderwijs, etc. etc. En ik ben geen haar beter hoor. Ook ik mopper passief-agressief vanaf mijn comfortabele bank op Rutte (en Elfrink). Ook ik weet heel goed hoe het allemaal wél moet. Maar ook ik doe er zelf helemaal niets aan en probeer me eigen hachje te redden zodat ik ook soms rosbief op mijn brood kan doen. Ik stelde mezelf de volgende vraag; “Wat nou als ik wel die daadkracht had? Die vechtlust? Wat nou als ik aan de grond zou staan van een revolutie? Wat dan?” Het antwoord zal deze voorstelling worden. Een soort psychedelische thriller dat zich afspeelt op een hip dakterras waar geschiedenis zou moeten geschreven worden, al was maar omdat de lijn tussen leven en dood hier niet bestaat. Geen wit, geen zwart, slechts het grijs om in te verdwalen.

“Jij wilt toch verandering?
Dit kan het verschil maken.
We moeten nu handelen.
Want dit.
Dit is precies het probleem.
Het niet-luisterende oor.
De arrogantie.
Dit kromme gelul.
Dit is precies hetgeen waartegen jij wilt strijden.
Waartegen wij willen strijden.”

poster menander voor drukker 2.0